Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, інших соціальних виплат та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Під час засідання обговорили питання що стосувалися стану виплати заробітної плати на підприємствах міста. Так, у Вараській громаді на підприємствах, що належать статистичному спостереженню заборгованість із виплати заробітної плати працівникам відсутня. Також спостерігається дотримання норм законодавства в частині виплати мінімальної заробітної плати.

Щодо стану заборгованості підприємств, організацій, установ та фізичних осіб-підприємців по внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, переліку боржників, стан та охоплення заборгованості заходами стягнення, то було рекомендовано надавати щомісячно інформацію до 10 числа наступного місяця за звітним, перелік суб’єктів господарювання, які мають заборгованість із сплати єдиного соціального внеску.

На завершення розглянули стан розрахунків з бюджетом суб’єктів господарювання.