Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. 13 червня до порядку денного було включено 9 питань, 6 додаткових.

 

Насамперед, від імені командира 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила, відзначили Подяками наших волонтерів Сергія Деркача та Олександра Шнайдера за вагомий внесок та значну підтримку надану 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила.

ол 5716

Члени виконавчого комітету проголосували про проведення технічної інвентаризації об’єкта нерухомого майна та виготовлення технічної документації та визначили кандидатури на представлення до присвоєння почесного звання України "Мати-героїня".

ол 5929

Затим внесли зміни до складу постійної комісії з виявлення, обстеження та взяття на облік безхазяйного майна та майна відумерлої спадщини на території Вараської МТГ та складу комісії з демонтажу самовільно встановлених/розміщених елементів благоустрою, тимчасових (металевих) гаражів, тимчасових споруд на території Вараської МТГ.

Виконавчий комітет погодив демонтаж тимчасових споруд. Мова йде про 10 об'єктів, що знаходяться по вул. Садова та вул. Дорога Рівненська. Попередньо власників було проінформовано попередженнями про необхідність демонтажу.

Також проголосували за передачу в оренду нерухомого майна та включення його в Перелік другого типу – колишнього приміщення ЦДЮТ, яке передадуть Департаменту культури, туризму, молоді та спорту. Погодили проєкт про передачу в оренду нерухомого майна комунальної власності без аукціону.

Під час засідання розглянули та порекомендували на погодження Вараської МВА тариф на проїзд міським автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування:

– 14 грн за 1 поїздку для пасажира (провозу багажу);

– 10 грн за 1 поїздку для дітей віком від 7 до 18 років.

Члени виконавчого комітету погодили використання елемента благоустрою КП "Перспектива" ВМР, а саме: вимощення №3, яке знаходиться біля спорткомплексу "Ізотоп" та об’єктами по вулиці Лісова для розміщення об’єктів соціально-економічного, культурного, спортивно-розважального напряму, з можливістю залучення на договірних умовах інших суб’єктів господарювання.

ол 5933

Серед додаткових питань: 

  • нові редакції фінансових планів КП "Благоустрій" ВМР та КНП ВМР "ВБЛ";
  • перспективний план роботи ВК ВМР на III квартал 2024 року;
  • створення Ради безбар’єрності при ВК ВМР. Зокрема, було погоджено пропозицію включити у члени Ради 2 представників "ВП РАЕС";
  • затвердження мережі груп закладів дошкільної освіти Вараської громади. У зв'язку із зменшенням кількості дітей, пропонується скоротити 6 груп у садочках (повноваження Вараської МВА);
  • внесення змін до Положення про функціонування Алеї Героїв. Йдеться про зміну ескізного проєкту пам’ятників.