Відповідний наказ підписала начальник Вараської міської військової адміністрації Людмила Мариніна.

Згідно документу обмежується споживання вуличного освітлення у вечірній і нічний час доби, максимальне обмеження використання підсвічування зовнішньої реклами, а при необхідності – повного її вимкнення в пікові години навантаження та в нічний час, зменшення користування бюджетними установами енергоємного обладнання (кондиціонерів, холодильників тощо), забезпечення наявності на об'єктах критичної інфраструктури альтернативних джерел електроживлення (генераторів) та пально-мастильних матеріалів для їх роботи.

Також, мешканців громади, підприємства, установи та організації просять мінімізувати використання світла, електроприладів у години максимального навантаження: з 08:00 до 11:00 год. та з 17:00 до 23:00 год.

КП "Міські електричні мережі" доручено розробити графіки погодинного відключення споживачів електроенергії, які згодом будуть оприлюднені і для населення громади.

Окрім того, у зв'язку із обмеженнями вуличного освітлення, варто не забувати дотримуватися правила безпеки на дорозі та наявності світловідбиваючих елементів на одязі (флікери).