6 червня відбулося засідання новоствореної Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Вараської міської ради.

Зокрема, до складу ради увійшли внутрішньо переміщені особи, представники структурних підрозділів виконавчих органів Вараської міської ради з питань соціального захисту населення, служби у справах дітей, охорони здоров’я, освіти, житлово-комунального господарства та економічного розвитку, центру зайнятості та благодійних організацій.

 ппп 4740

Заступник міського голови Роман Хондока у вступному слові роз’яснив для чого була створена рада, її напрямок та основні завдання, а також наголосив на тому, що для нас важливим пріоритетом є налагодження діалогу та взаємодії з владою аби спільно знаходити рішення для подолання проблем переміщених осіб.

В.о директора Департаменту соціального захисту та гідності Людмила Ковбасюк додала, що рада об’єднує людей, які пережили внутрішнє переміщення, втратили рідний дім, та не втратили віру в майбутнє. Участь у раді – це більше, ніж просто обговорення, це спільна справа де кожен може поділитися досвідом та підтримкою щоб допомогти іншому.

ппп 4750

Також на засіданні було обрано голову Координаційної ради з числа ВПО – Забродовська Наталія Ігорівна, заступник голови – Єфремов Сергій Анатолійович та секретар – Петрова Юлія Андріївна.

Розглянули питання про створення інформаційного каналу для ВПО, аби оперативніше розповсюджувати корисну та важливу інформацію, залучення переміщених осіб до волонтерської діяльності міста, обговорили питання щодо організації роботи та визначили подальший вектор співпраці. 

ппп 4742