31 травня відбулося засідання Комісії з питань земельних відносин, містобудування та екології Вараської міської ради. Депутати розглянули 18 питань порядку денного, 6 додаткових, 5 із них стосувались повноважень Вараської МВА.

Насамперед, депутати обговорили зміни до структури Вараського центру соціальних служб та послуг та відправили проєкт на доопрацювання.

ффі 3812

Віра Литвин (голова комісії) (фракція "ПРОпозиція")

Затим члени комісії одноголосно погодили надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у с.Стара Рафалівка. Мова йде про формування земельної ділянки для забезпечення охорони об’єкту культурної спадщини (землі історико-культурного призначення), а саме: Церкви XVIII-XIX століття, яка віднесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Депутати обговорили питання, які належать до повноважень Вараської МВА: затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, цільове призначення якої змінюється та надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок комунальної власності.

ффі 3817

Також члени комісії заслухали тезисно звіт щодо виконання Програми економічного і соціального розвитку Вараської громади на 2023 рік. Проєкт рішення взято до відома та погоджено на розгляд сесії.

Окрім цього, підтримані проєкти: затвердження документації із землеустрою та передачу земельної ділянки у власність, припинення права оренди земельної ділянки та надання земельної ділянки в оренду, надання дозволу фізичній особі-підприємцю на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду.

Додаткові питання стосувалися затвердження проєкту землеустрою та передачу земельної ділянки в постійне користування КП "Перспектива" ВМР та затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок населених пунктів с.Городок, с.Журавлине, с.Уріччя, с.Озерці та с.Мульчиці ВМР Вараської громади.

ффі 3824

Присутні на засіданні депутати-члени комісії: Віра Литвин (голова комісії) (фракція "ПРОпозиція"), Дмитро Рубець (заступник голови комісії) (фракція "За майбутнє"), Іванна Журба (фракція "Європейська солідарність"), Олександр Чех (фракція "Слуга народу"), Петро Мартинюк (фракція "Батьківщина").

Відсутні на засіданні депутати-члени комісії: Петро Кедич (фракція "За майбутнє").