Міський голова м.Вараш Олександр Мензул, начальник Вараської МВА Людмила Мариніна, Благочинний Вараського району, настоятель Свято-Покровського храму отець Віталій, військовий капелан отець Микола та начальник Вараського РТЦК та СП полковник Андрій Скляров вручили державні нагороди (посмертно) членам сімей наших Героїв Олега Петровича Бірюка та Дмитра Петровича Жолоба.

Зокрема, дружині Наталії Василівні Бірюк та доньці Катерині Олегівні вручено орден “За мужність” ІІІ ступеня. 44-річний уродженець Вараша навчався у Вараському ліцеї №5. Добровольцем записався до лав Сил оборони України. В Олега Петровича залишилася мати, дружина та двоє дітей – син зараз навчається в університеті, зокрема і на військовій кафедрі. Заступник командира взводу, старший сержант одного з механізованих батальйонів 118-ої окремої механізованої бригади 26 липня 2023 року потрапив під мінометний обстріл під час виконання бойового завдання біля с.Роботине Пологівського району Запорізької області. 

1ab98345 ce20 4ffa a109 5615b1261906

 Олег Бірюк

Матері Ірині Василівні Жолоб та дружині Анні Миколаївні Жолоб вручено орден “За мужність” ІІІ ступеня. Дмитро Жолоб народився у Вараші, навчався у Вараському ліцеї №3. Після школи здобував спеціальність слюсаря з ремонту автомобілів у ДПТНЗ "Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва" м.Львів. У 2018-2019 році служив у 1121-ому навчальному зенітному ракетному полку та стрільцем-зенітником у 32-ому реактивному артилерійському полку ВМС ЗСУ. На початку березня 2022 року молодшого сержанта мобілізували до лав армії для захисту нас з вами від окупантів. Служив головним сержантом у 115-й окремій механізованій бригаді. 25-річний житель Вараша 6 жовтня зазнав смертельних поранень у бою біля с.Лиман Перший Куп'янського району Харківської області.

photo 2023 10 10 16 19 45

Дмитро Жолоб