Міський голова м.Вараш Олександр Мензул та начальник Відділу інвестиційної та грантової діяльності Управління економіки та розвитку громади ВК ВМР Інна Черевач взяли участь в презентації Методології досліджень з визначення потреб територіальних громад та результатів досліджень у 12 пілотних громадах, у тому числі і Вараській, яка відбулась В Українському католицькому університеті у м.Львів.

Презентація проходила в межах проєкту "Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами".

Зокрема, Олександр Мензул взяв участь в панельній дискусії "Розвиток громад" та розповів про виклики, які постали перед Вараською МТГ від початку повномасштабного вторгнення, про ризики, які пов'язані з безпосередньою близькістю від РАЕС, а також про можливості, які цим зумовлені. 

6af3bf3f 0dd1 4cd9 813e eccb87708be4

Фахівці університетів Альянсу розпочали спільну роботу над методологією у листопаді 2023 року. Загалом, дослідження передбачало опитування мешканців, керівництва та працівників громади, представників бізнесу та громадських організацій щодо потреб і проблем стійкості, розвитку й відновлення.

До слова, проєкт "Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами" реалізовується Альянс українських університетів за підтримки Міжнародний фонд "Відродження".