У ці вихідні, на базі Вараського ліцею №4, відбулася магістральна (не)конференція EdCamp для освітян на тему "Сучасний заклад освіти – безпечний освітній простір".

Серед запрошених учасників міський голова м.Вараш Олександр Мензул, начальник Вараської МВА Людмила Мариніна та заступник міського голови Дмитро Стецюк. Зокрема, на подію завітали освітяни не тільки нашої громади, а й з різних куточків України, а також представники Нацгвардії, поліції, ДСНС, РАЕС, , завідувачка сектору роботи з експертами управління ДСЯО в Рівненській області; експерт з сертифікації Галина Коломис, начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області Сергій Вовчук.

панельна дискусія "Безпечна школа: виклики системи освіти в умовах війни (сьогодення)"

Програма заходу включала: офіційне відкриття, знайомство з експертами, панельна дискусія "Безпечна школа: виклики системи освіти в умовах війни (сьогодення)", у якій взяли участь очільник Вараської громади та начальник Вараської МВА, дві експертні паралелі, у якій експертами виступали і вчителі Вараських закладів освіти, майстерки "З Україною в серці: освітній форпост", особлива сесія від EdCamp "Повірмо, підтримуймо, перемагаймо: як створити спільноту, що є стійкою", паралель учительських сесій та офіційне закриття (не)конференції з фіналістами Global Teacher Prize Ukraine – загальнонаціональної премії для українських вчителів.

Нагадаємо, це вже друге офіційне відкриття EdCamp у Вараші. Минулоріч захід організували у Вараському ліцеї №1.

До слова, EdCamp Ukraine – спільнота відповідального вчительства України, яка створена і діє за принципами всесвітнього руху EdCamp. Перший EdCamp відбувся в травні 2010 року. Заснували рух 11 (над)звичайних учительок і вчителів із Філадельфії, котрі під час розмови за філіжанкою кави винайшли цей формат. Зокрема, EdCamp в Україні вперше був проведений у 2015 році.
 
 
Читайте також: