Відбулося друге пленарне засідання сорок п’ятої сесії Вараської міської ради восьмого скликання. Для роботи у сесійній залі зареєструвалося 26 депутатів.

Сесійне засідання розпочалося традиційно із хвилини мовчання за загиблими військовослужбовцями, що у лавах Сил оборони України воювали за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

еп 8171

Затим до присутніх звернувся представник 3 ОШБр, нагадавши про постійну потребу у забезпеченні військових озброєнням, необхідним обладнанням, ефективними системами РЕБ, дронами тощо. Також висловив подяки від військового командування 3 ОШБр Вараській громаді. Зокрема, вручив Подяки міському голові м.Вараш Олександру Мензулу та начальнику Вараської міської військової адміністрації Людмилі Мариніній за вагомий внесок у підвищенні боєздатності 3-ї окремої штурмової бригади, за майбутню перемогу у війні за незалежність.

еп 8193

Представник 3 ОШБр вручає Подяку Олександру Мензулу

До порядку денного, 3 травня, включено два питання: про безоплатну передачу (відчуження) майна з комунальної власності громади у державну власність та безоплатну передачу окремого індивідуально визначеного майна із комунальної власності Вараської МТГ у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області. 

Мова йде про 36 дронів, які будуть передані та розподілені за потребами між військовими частинами ЗСУ та про передачу 13 генераторів для забезпечення електропостачання на постраждалих територіях Харківської області.

еп 8205

Начальник Вараської МВА Людмила Мариніна та міський голова м.Вараш Олександр Мензул

Наприкінці засідання начальник Вараської МВА Людмила Мариніна зауважила, що Вараська громада надала найбільше допомоги від області, враховуючи надані генератори від Вараської міської ради та від РАЕС для Харківщини.