Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. У вівторок, 23 квітня, до порядку денного було включено 22 питання, а також 3 додаткових.

Насамперед, члени виконавчого комітету заслухали звіти щодо виконання фінансового плану КП "ВТВК" та КНП ВМР "Вараський ЦПМД" за 2023 рік.

IMG 7094

Затим, директор Департаменту соціального захисту та гідності ВК ВМР Наталія Талах представила презентацію та доповіла про забезпечення ветеранської політики в органах соціального захисту Вараської громади у 2023 році. Зокрема, щодо:

  • виконання Комплексної програми соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей;
  • впровадження у ЦНАПі нової послуги "Адмінсервіс "Ветеран";
  • роботи пункту прокату засобів реабілітації (засобами безкоштовно було забезпечено 5 військовослужбовців, їм було видано 18 індивідуальних засобів реабілітації);
  • Програми соціальної допомоги та підтримки мешканців Вараської міської територіальної громади за 2023 рік;
  • створення комісії по розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу "Особа з інвалідністю внаслідок війни", "Член сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України", "Ветеран праці", розгляду спірних питань;
  • створення Консультативного центру підтримки військовослужбовців та членів їх сімей (до якого звернулось 20 військовослужбовців та 96 членів їх сімей);
  • створення відділення соціально-психологічної допомоги сім’ям захисників та захисниць;
  • у Вараському міському центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А. Матвієнко за 2023 рік послуги комплексної реабілітації отримали 9 військовослужбовців;
  • надання матеріальної допомогам Захисникам та Захисницям та членам їх сімей.

IMG 7105

Виконавчий комітет погодив кандидатури на представлення до присвоєння почесного звання України "Мати-Героїня". Ними стали дві жительки с.Собіщиці.

Також погоджено проєкт рішення про затвердження Порядку здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд автомобільним транспортом окремих категорій громадян.

IMG 7098

Додаткові питання стосувалися затвердження складу Координайційної ради з питань ВПО, погодження внесення змін до договору оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності Вараської громади та внесення змін до рішення виконавчого комітету Вараської міської ради.