Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. У п'ятницю, 5 квітня, члени виконавчого комітету розглянули 18 питань порядку денного та 4 додаткових.

Насамперед надали дозвіл ОСББ на встановлення меморіальної дошки Герою Тарасюку Сергію Сергійовичу на фасаді будинку №4 по мікрорайону Перемоги та дозвіл на встановлення флагштока з державним прапором України біля могили Героя Килюшика Станіслава Володимировича, який похований в с.Малий Жолудськ.

Затим затвердили план роботи ВК ВМР на ІІ квартал 2024 року, визначили кандидатуру на представлення до присвоєння почесного звання України "Мати-героїня", внесли зміни у склад комісії з розгляду питань щодо видачі довідки про підтвердження факту перебування непрацездатних членів сім’ї на утриманні годувальника та зміни у склад Координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та забезпечення ґендерної рівності, зокрема до складу Координаційної ради включили прокурора Вараської окружної прокуратури.

IMG 4591

Члени виконавчого комітету проголосували за Порядок надання адресної матеріальної допомоги особам, які потребують дороговартісного лікування, мова йде про надання адресної матеріальної допомоги дітям віком до дванадцяти місяців, які потребують дороговартісного лікування, та після народження були зареєстровані на території Вараської МТГ.

Затвердили Порядок надання одноразової матеріальної допомоги особам з інвалідністю, які отримують соціальні послуги у ВЦССП.

Під час засідання ухвалили рішення про дати завершення опалювального періоду 2023-2024 років у Вараській громаді. Відтак, постачання теплоносія жителям м.Вараш буде припинено 8 квітня, а для абонентів с.Заболоття − 5 травня.

IMG 4615

Крім цього погодили проєкти рішення щодо внесення змін до договору оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності, проведення технічної інвентаризації об’єкта нерухомого майна та виготовлення технічної документації, а також затвердили нормативи питного водопостачання для населення Вараської громади.

Також заслухали звіти щодо виконання фінансового плану КП "УК "Житлокомунсервіс" ВМР, КНП ВМР "Варавська багатопрофільна лікарня" та КП "БТІ" міста Вараш за 2023 рік.

На завершення погодили ДП "Дирекції пересувних циркових колективів України" цирк-шапіто "Орбіта" проведення циркових вистав з 09.05.2024 по 13.05.2024, додавши до рішення пункт – організувати обстеження працівниками ВК ВМР спільно із ДСНС щодо дотримання протипожежних та безпекових норм та заходів.