Днями відбулось офіційне відкриття оновленого молодіжного центру "Гуркіт" у Вараші. Відтепер центр функціонує за адресою м-р Перемоги 23. 

Це новий простір для обговорення найсміливіших ідей та реалізації найкреативніших проєктів молоді. Тут вони братимуть участь у тренінгах і кіноклубах, вивчатимуть англійську мови, а також разом з друзями гратимуть у настільні ігри.

На урочистий захід з нагоди відкриття завітав міський голова Олександр Мензул, заступник міського голови Дмитро Стецюк, директор Департаменту культури, туризму молоді та спорту Наталія Петрович, представники проєктів USAID, програми "Мріємо та діємо", депутатський корпус, керівники структурних підрозділів ВК ВМР, а також члени молодіжної ради, активна молодь громади. 

 9114

"Вітаю усіх присутніх. Така локація нам потрібна не лише для розваг, але й для того, аби формувати плани, майбутнє нашої громади. Хочу щоб цей новий центр став одним із тих об’єктів, які генерує щось нове і є зразком для всіх", − сказав у своїй промові міський голова.

IMG 9087

Заступник міського голови Дмитро Стецюк у свою чергу подякував молоді, яка не побоялася у 2021 році взяти на себе відповідальність створити молодіжний центр, котрі перші взяли на себе цю нішу, включилися та почали діяти.

9101

Нещодавно призначений директор молодіжного центру Вікторія Радчук розповіла присутнім про напрямки роботи, котрі передбачають проведення зустрічей з психологами, еко тренінги, тренінги та лекції з сексуальної освіти, інформаційної та медійної грамотності, курси із фото та відеомонтажу, створення персонального бренду та ін.

Даний проєкт був реалізований в рамках програми Мріємо та діємо та впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX . У рамках даного гранту було залучено близько 5 млн грн грантових коштів.

До слова, комунальний заклад "Вараський молодіжний центр" розпочав свою роботу іще у 2021 році.