Вараська громада передала для військових частин ЗСУ та Нацгвардії пристрої та обладнання, щодо закупівлі якого зверталися військові формування. Відповідне рішення ухвалили депутати Вараської міської ради під час позачергової 38-ої сесії.

Загалом для посилення забезпечення військових придбано необхідного обладнання на майже 465 тис.грн.

Нагадаємо, що у серпні, під час 36-ої сесії ВМР міської ради депутати погодили зміни до бюджету й передбачили виділення 3 млн грн для 104-ої окремої бригади ТрО, 2 млн грн для придбання виконавчим комітетом ВМР вживаних автомобілів для потреб ЗСУ, котрі передаватимуть на баланс Вараському районному ТЦК та СП для розподілу серед військових підрозділів.

Також було виділено 1 млн грн для виконання районної програми підготовки територіальної оборони, 1,2 млн грн для матеріально-технічного забезпечення вараських районного і міського управлінь СБУ.

1 жовтня – у День захисників і захисниць України – під час благодійного ярмарку, організованого КП "Перспектива", було зібрано 17 000 грн. Ці кошти було передано матері жителя Вараша який зараз виконує бойові завдання у складі Сил спеціальних операцій ЗСУ.

До згаданого збору для придбання авто також долучилися і працівники виконавчого комітету ВМР. Окрім цього нещодавно придбано болотні автомобільні шини для забезпечення прохідності під час виконання бойових завдань для 2 механізованого батальйону 42-ої окремої механізованої бригади. До слова, нещодавно за рахунок одноденного заробітку працівників було відремонтовано автомобіль у цьому ж батальйоні.

Працівники виконавчого комітету та інших структурних підрозділів Вараської міської ради долучилися і до збору коштів для потреб підрозділів протиповітряної оборони.