Відбулося засідання позачергової тридцять восьмої сесії Вараської міської ради восьмого скликання. Для роботи у сесійній залі зареєструвалися 22 депутати.

Розпочалось засідання традиційно із хвилини мовчання за загиблими військовослужбовцями, що у лавах Сил оборони України воювали за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

Під час сесійного засідання передбачалося розглянути одне питання – щодо надання права користування земельною ділянкою комунальної власності для забудови (суперфіцію). Однак під час формування порядку денного до нього також було включено ще чотири додаткових проєкта рішень.

Насамперед депутати розглянули проєкт рішення про будівництво протирадіаційного укриття у Вараському ліцеї №3. Після тривалого обговорення і з'ясування термінів укладення відповідного договору-суперфіцію депутати підтримали надання дозволу Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної державної адміністрації на безоплатне користування земельною ділянкою для реконструкції будівлі навчального закладу з облаштуванням захисної споруди цивільного захисту.

Надалі розглянули і питання щодо іще одного договору-суперфіцію – після обговорення й перерви у роботі Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва (ДЖКГМБ) таки було надано право користування земельною ділянкою комунальної власності для забудови (суперфіцію) для будівництва системи відеоспостереження на території Вараської багатопрофільної лікарні.

Також під час засідання ухвалено рішення щодо безоплатної передачі комунального майна з балансового обліку відділу ДАБК ВК ВМР на балансовий облік ДЖКГМБ ВК ВМР, а також внесено зміни до бюджету Вараської МТГ на 2023 рік, необхідні для підготовки до зими (придбання піску, відсіву, техніки та обладнання для неї).

Наприкінці засідання депутати проголосували за безоплатну передачу майна військовим частинам Збройних сил України та Національної гвардії України.