Відбулося засідання Комісії з гуманітарних питань, дитячої, молодіжної політики та спорту. Депутати розглянули одне питання порядку денного.

5 жовтня члени комісії обговорили проєкт рішення про організацію ведення самостійного бухгалтерського обліку та фінансової звітності в закладах загальної середньої освіти Вараської  громади. Зокрема, проєкт стосується скорочення штатних одиниць централізованої бугхалтерії управління освіти і створення самостійного бухгалтерського обліку у Вараських ліцеях №1, №2, №3, №4 та №6. Відмітимо, що Вараський ліцей №5 вже запровадив дану практику. 

86 6287

Голова комісії Яна Горегляд

Начальник Управління освіти Олена Корень доповіла про необхідність даних змін.

"Цей проєкт рішення сформований на підставі неодноразових зустрічей. Було проговорено, що це дійсно потрібно на виконання нормативів Закону України "Про повну загальну середню освіту", Закону України "Про освіту". Звичайно, що були перемовини з усіма керівниками закладів загальної середньої освіти і, наразі, це керівники, які першочергово виявили бажання рухатися в цьому напрямку і вести самостійний бухгалтерський облік", – зазначила доповідач.

86 6281

Доповідає начальник Управління освіти Олена Корень

Голова комісії Яна Горегляд (фракція "Європейська солідарність") внесла на розгляд колег дві пропозиції щодо проєкту рішення. Перша з них стосувалася вилучення одного із пункту проєкту рішення, друга – скорочення посад централізованої бугхалтерії в кількості 4-х одиниць і збереження господарської групи. Після тривалої дискусії депутати підтримали ці пропозиції.

86 6290

Після довготривалого обговорення, в якому були залучені всі члени комісії, депутати погодилися щодо потреби в оновленні проєкту рішення і публікації його нової редакції та ухвалили рішення про перенесення голосування за дане питання на наступне засідання "гуманітарної" комісії.

 

Присутні на засіданні депутати-члени комісії: Яна Горегляд (голова комісії) (фракція "Європейська солідарність"), Ігор Саворона (заступник голови комісії) (фракція "Сила людей"), Володимир Хоружий (фракція "Слуга народу"), Артем Стецюк (фракція "За майбутнє").

Відсутні на засіданні депутати-члени комісії: Антон Сумленний (фракція "Європейська солідарність").

Присутні на засіданні депутати: Марія Левченко (фракція "Сила людей").

Питання, що розглядалися: 

№2619-ПРР-VIII-5200 від 18.09.2023 Про організацію ведення самостійного бухгалтерського обліку та фінансової звітності в закладах загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади

Різне.