Виконуючий обов’язки міського голови Павло Павлишин, заступники міського голови Роман Хондока, Дмитро Стецюк, Ігор Воскобойник, керівники структурних підрозділів ВК ВМР зустрілися із директором Офісу WEI у Києві (Центр стратегічних досліджень Варшавського інституту підприємництва) Юзефом Ланґом (Józef Lang) та координаторкою контактного пункту Польського сервісу відбудови України в Луцьку Вікторією Гомонець.


Під час зустрічі у вівторок, 3 жовтня, обговорили економічну співпрацю та подальший розвиток відносин між Вараською громадою та Республікою Польща.

За словами Юзефа Ланґа Центр стратегічних досліджень Варшавського інституту підприємництва впроваджує проєкт "Польський сервіс відбудови України", метою якого є підтримка відбудови нашої країни після війни через польсько-українську економічну співпрацю. Він фінансується канцелярією Премʼєр-міністра Республіки Польща. Зараз проєкт охоплює 8 областей заходу України та має стати платформою, що обʼєднає польський та український бізнес, дозволить підтримувати українські малі та середні підприємства через налагодження співпраці з польським бізнесом.

                               на фото Вікторія Гомонець та Юзеф Ланґ

Польська сторона цікавиться інвестиційними можливостями нашої громади, зокрема, у сферах деревообробної та харчової промисловості, вони готові стати містком між партнерами на рівні у розвитку B2B (бізнес для бізнесу).

Вараська громада зацікавлена у налагоджені продуктивної співпраці з Центром стратегічних досліджень Варшавського університету в рамках цього проєкту.

"Це нові можливості для розвитку бізнесу у нашій громаді, також це дозволить підвищити економічний потенціал громади та розширити наші бізнес-зв’язки", − відмітив Павло Павлишин.

Також наших сусідів приємно здивувало, що в умовах воєнного часу Вараська громада продовжує працювати та розвиватися. Про це, зокрема, свідчить розроблена Стратегія розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027 року та Комплексний план просторового розвитку (КППР) території Вараської громади, розробку якого планують завершити до кінця 2024 року. Щодо останнього, то розробка КППР надасть можливість у майбутньому змінити цільове призначення земельних ділянок на виробничі зони, що розширить можливості для польських інвестицій.

Зауважимо, що за поточну бізнес-комунікацію у Вараській громаді відповідає Управління економіки та розвитку громади. Отже, якщо ви є власником бізнесу або керівником фірми, підприємства тощо й зацікавлені у співпраці з Офісом WEI у Києві, звертайтеся за номером "гарячої" лінії +38 067 88 692 08.