Село Заболоття Вараської громади у неділю, 1 жовтня, без гучних святкувань відзначило свою 440-річницю із дати першої згадки.

Після державного гімну України до жителів села звернулися міський голова Олександр Мензул та староста Заболоттівського старостинського округу Ольга Ярошик.

"440 років – це вже доволі поважний вік для селища. Звісно, хотілося би відзначити "круглу" дату зовсім по-іншому, але сьогодні це не на часі. Сьогодні ми маємо робити все задля підтримки наших воїнів – кожен на своєму місці: хто молитвою, хто працею, хто донатом, хто волонтерською допомогою. Сьогодні маємо робити все задля наближення нашої Перемоги. Також ми маємо пам'ятати й вшановувати пам'ять про тих наших Героїв, які віддали за нас із вами, за Україну найцінніше – своє життя. Дуже прикро, що сьогодні портретів загиблих Захисників із Заболоття вже є на цілу Алею. Дуже хочеться, щоб нарешті припинили надходити сумні звістки. Україна неодмінно вистоїть і переможе!" – сказав Олександр Мензул.

Міський голова вручив рідним Юрія Мацюка, Олександра Сриберка, Олександра Гончара, Олександра Матвійчука нагрудний знак про присвоєння звання "Почесний громадянин Вараської міської територіальної громади" (посмертно).

5635

5647

5655

5662

Присутні на урочистостях із нагоди Дня села вшанували пам'ять всіх загиблих Захисників і Захисниць, що поклали своє життя у боротьбі з окупантами.

Також вітальні слова виголосили заступник міського голови Дмитро Стецюк та директор Департаменту культури, туризму, молоді та спорту ВК ВМР Наталія Петрович. Музичні номери односельцям подарували учасниці колективу Заболоттівського будинку культури.