Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. Члени комітету розглянули три питання порядку денного.

Насамперед, директор Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва Дмитро Ющук доповів щодо потреби у встановленні тарифів на теплову енергію ВП "Рівненська АЕС" ДП "НАЕК "Енергоатом" та встановленні тарифів на послугу з постачання теплової енергії та послугу з постачання гарячої води КП "Вараштепловодоканал" ВМР.

"Відбулися зміни у законодавстві, згідно з якими мораторій на непідняття розміру тарифів щодо опалення і гарячого водопостачання продовжено тільки для населення, а для інших споживачів тариф змінюється. Відповідно маємо внести зміни у наше діюче рішення", – зауважив Д.Ющук.

Присутні на засіданні 29 вересня члени виконавчого комітету підтримали відповідні проєкти рішень.

4515

Відмітимо, що 19 серпня 2022 року набув чинності Закон України №2479-IX "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування", який передбачає упродовж дії воєнного стану та шести місяців після його завершення непідвищення тарифів на послуги з розподілу природного газу, теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) і послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

4521

Головуючий засідання виконавчого комітету в.о.міського голови Павло Павлишин

Також під час засідання розглянуто додаткове питання порядку денного "Про врегулювання питання обстеження зелених насаджень на території Вараської міської територіальної громади".

4527

Доповідає начальник Управління безпеки та внутрішнього контролю Віта Яйченя

Члени виконавчого комітету підтримали запропонований проєкт рішення, який, зокрема, передбачає, що після надходження заяв фізичних чи юридичних осіб з питань зрізання/обрізання зелених насаджень у межах населених пунктів на території Вараської МТГ буде утворена комісія, котра складатиме акт обстеження, а також уповноважує Відділ екологічного контролю Управління безпеки та внутрішнього контролю виконавчого комітету ВМР на складання ордерів на видалення зелених насаджень після прийняття відповідних рішень міським головою.