У Вараській громаді напередодні свята – Всеукраїнського дня бібліотек  привітали працівників Вараської міської публічної бібліотеки.

Директор Департаменту культури, туризму, молоді та спорту Наталія Петрович виголосила вітальне слово відданим своїй справі спеціалістам і висловила подяку за їхню старанність та згуртованість. 

"Сьогодні, у цій душевній атмосфері, хочу сказати вам усім теплі слова. Привітати вас із професійним святом. Знаєте, прикро чути, що: культура не на часі, навіщо купувати зараз книги. Я завжди повторюю – якби свого часу, за цих 30 років, держава вкладалася б в українську книгу, в українське кіно, в українську музику, пісню, то, напевно, у нас би не було війни. Тому та робота, якою ви займаєтесь, вона надзвичайно важлива та цінна, особливо, у наш час", – сказала Наталія Петрович.

петрович 4574

Директор Департаменту культури, туризму, молоді та спорту Наталія Петрович

Затим, за сумлінну і творчу працю, вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи, глибокої поваги до духовної спадщини, збереження книжкового фонду та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, було вручено нагороди:

  • Надії Киричук;
  • Людмилі Сидорук;  
  • Галині Слободі;
  • Валентині Яруті. 

90 4591

Бібліотекарі Вараської міської публічної бібліотеки згадали хвилиною мовчання полеглого на війні колегу – Олександра Тарасіча, який до мобілізації працював інженером із програмного забезпечення. 

Також під час урочистого заходу працівники Вараської міської публічної бібліотеки привітали колегу Надію Киричук, яка пропрацювала бібліотекарем 37 років, з виходом на заслужений відпочинок, висловили свої подяки та вдячність за її сумлінну та віддану роботу.

90 4554

До привітань долучилися і місцеві вокальні гурти з українськими піснями, а в приміщенні Вараського центру дозвілля влаштували тематичну фотозону та ознайомлювальні стенди з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.