Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. У вівторок, 26 вересня, до порядку денного було включено 29 питань, 3 додаткових.

Розгляд порядку денного розпочався із затвердження перспективного плану роботи виконавчого комітету Вараської міської ради на ІV квартал 2023.

пр 4437

Члени виконавчого комітету ухвалили проєкт рішення про створення адміністративної комісії при Виконавчому комітеті Вараської міської ради.

Під час засідання начальник управління освіти Олена Корень доповіла щодо змін у затвердженні мережі закладів загальної середньої та позашкільної освіти Вараської міської територіальної громади на 2023/2024 навчальний рік та зміни у затвердженні мережі закладів дошкільної освіти Вараської міської територіальної громади.

Зміни стосуються відкриття інклюзивних класів, а саме: одного шостого класу у Мульчицькому ліцеї, одного п’ятого класу у Вараському ліцеї №5, одної інклюзивної групи подовженого дня для учнів 1-4 класів в Озерецькій гімназії та одної інклюзивної групи для дітей старшого дошкільного віку (від 5 до 6 років) в Сопачівському ліцеї. Також закриваються інклюзивні класи, а саме: один перший інклюзивний клас у Сопачівському ліцеї та один четвертий інклюзивний клас у Вараському ліцеї №5. 

У дошкільному закладі освіти (яслах-садку) №11 змінюється чисельність груп. Зокрема, вісім груп, із яких: дві групи раннього дошкільного віку (з 2 до 3 років); дві групи молодшого дошкільного віку (від 3 до 4 років); дві групи середнього дошкільного віку (від 4 до 5 років); 2 інклюзивні групи старшого дошкільного віку (від 5 до 6 років).

41 4447

Доповідає начальник Управління освіти Олена Корень

Також членами виконавчого комітету затверджено план діяльності виконавчого комітету Вараської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2024 рік.

Комунальні підприємства "УК ЖКС", "Перспектива", "БТІ", "ВБЛ", відзвітувалися щодо виконання фінансового плану за ІІ квартал 2023 року, а також КП "Благоустрій" представило нову редакцію фінансового плану підприємства на 2023 рік.

Зокрема, серед розглянутих проєктів рішень виключення об’єкта оренди нерухомого майна з Переліку першого типу, погодження наміру передачі нерухомого майна в оренду та включення його в Перелік першого типу, погодження передачі в оренду нерухомого майна комунальної власності без проведення аукціону та затвердження Акту про визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам.

41 4460

Серед додаткових питань членами виконавчого комітету затверджено протокол комісії щодо розгляду заяв про виплату адресної допомоги на придбання житла для учасників АТО/ООС та погоджено намір передачі в оренду нерухомого майна.

Також погодили зміни до рішення виконавчого комітету Вараської міської ради від 29.12.2021 №418 та зміни до рішення виконавчого комітету Вараської міської ради від 25.11.2020 №267.

Наприкінці засідання члени виконавчого комітету затвердили "Проєкт організації дорожнього руху на вулицях та дорогах міста Вараш, Вараського району, Рівненської області", зокрема: на вул.Дорога Рівненська, вул. ім.Л. Українки, Майдан Незалежності, проспект ім.Т. Шевченка, вул. Героїв Небесної Сотні та вул.Соборна.