У Вараській громаді вперше відбувся обласний форум дошкільної освіти "Дошкілля − колиска нації", організований управлінням освіти Вараської міської ради.


Захід об’єднав більше 200 освітян із 40 громад Рівненської області.
Серед присутніх гостей заступник міського голови Дмитро Стецюк, начальник Вараської РВА Людмила Мариніна, перший заступник голови Рівненської обласної ради Микола Кучерук, директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський, начальник Управління освіти ВМР Олена Корень, благочинний Вараського району та міста Вараш отець Віталій, настоятель Свято-Софіївського храму отець Йосип. Окрім цього в режимі онлайн до заходу приєднався та привітав освітян перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Перш за все, сьогодні, 21 вересня, спільно помолилися і вшанували світлу пам’ять полеглих Героїв та заспівали гімн України.

4151


На базі дитячих садочків №1 та №4 учасники форуму обмінювались досвідом, думками, ідеями, поглядами, щодо діяльності закладів дошкільної освіти під час війни, також обговорили важливість зміни дати відзначення Дня дошкілля та запустили опитування щодо цього.

IMG 4265
Першу половину дня освітяни провели у ЗДО №1, де були представлені такі тематичні напрямки: панельна дискусія, осередки взаємодії (представлення проєкту "Читай українською", урок Монтессорі в сучасному закладі дошкільної освіти, педагогіка калабані, STREAM-освіта для самих маленьких, магія піску).

Продовжили форум у ЗДО №4 за наступними спрямуваннями: особливості реалізації завдань дошкільної освіти в 2023/2024 навчальному році; родзинка дошкільної освіти громади; осередки взаємодії (побудова ефективної команди з огляду на рівні зрілості ролей, створення умов для трансформації системи дошкільної освіти через сімейно-центрований підхід, фарби інклюзії: творча дошкільна освіта для всіх, креативна кухня для маленьких гурманів, вчимося чути себе, хто з фізкультурою на "ти" – в житті досягне він мети); рефлексія; родильний обряд "Повіщу я колисочку та й на калиноньку".