У селі Заболоття Вараської громади відбулися громадські слухання з обговорення проєктів містобудівної документації. 

Зокрема, 18 вересня, у Будинку для обслуговування жителів села, розглянули "Детальний план території по вулиці Соборна та вулиці Молодіжна с.Заболоття та детальний план території земельної ділянки з кадастровим номером 5620884200:02:019:0480 для будівництва теплично-гідропонного комплексу "ІІІ черга" з підкачувальною станцією за межами с.Заболоття Вараської міської територіальної громади Вараського району Рівненської області".

За словами в.о.начальника Відділу архітектури та містобудування Наталії Колесінської мешканцям громади відповідно до чинного законодавства було повідомлено про громадські слухання у соцмережах, на офіційному сайті Вараської міської ради, viber-спільноті с.Заболоття. За результатами розгляду, проєкти містобудівної документації рекомендовано до затвердження на сесії Вараської міської ради.

Зауважимо, що графічні матеріали даної містобудівної документації  розміщено на офіційному веб-сайті Вараської міської ради. У громадських слуханнях могли брати участь повнолітні громадяни, суб’єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), представники їх об’єднань, наукових засобів, громадських організацій, місцевого органу самоврядування, а також консультативно-дорадчих органів, створених при органах державної влади і органах місцевого самоврядування, які представляють інтереси громадян і суб’єктів господарювання.

Окрім цього, Наталія Колесінська також повідомила, що наразі розробляється комплексний план просторового розвитку громади, оновлюватимуться усі генеральні плани населених пунктів та закликала жителів громади надсилати пропозиції щодо розвитку громади на ел.пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.