Відбулося друге пленарне засідання тридцять шостої сесії Вараської міської ради восьмого скликання. Для роботи у сесійній залі зареєструвалися 23 депутати.

Депутати традиційно вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у війні, розв'язаної рф проти України. Після цього головуючий на засіданні Олександр Мензул надав слово жителям м.Вараш для звернення. Затим депутати сформували порядок денний – 47 питань та 7 додаткових – і виголосили свої запити та звернення.


667 9687

Міський голова м.Вараш Олександр Мензул

Розгляд порядку денного розпочали із додаткових питань: про включення в Перелік другого типу об’єктів оренди комунального майнанадання згоди на списання основних засобів КНП ВМР "ВБЛ"про безоплатну передачу незавершених капітальних інвестицій (проектної документації) та експертного звіту з балансу КП "ВТВК" ВМР на баланс ДЖКГМБ ВК ВМР, внесення змін до Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки та змін до Програми розвитку і реалізації питань нового будівництва, реконструкції, модернізації та капітального ремонту об’єктів житлового фонду та інфраструктури Вараської громади на 2023 рік.

76 9708

Один із розглянутих проєктів рішення стосувався реконструкції Вараського ліцею №3 – облаштування у навчальному закладі захисної споруди цивільного захисту (протирадіаційного укриття). Зокрема, депутати підтримали делегування частини функцій замовника будівництва по об’єкту департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної державної адміністрації, а також надання цьому департаменту згоди на проведення будівельних робіт. 

Підтримано і питання про безоплатну передачу шкільних автобусів із балансу Більськовільського ліцею на баланс Мульчицького та Сопачівського ліцеїв.

Опісля десятихвилинної перерви, депутати розглянули "земельні" питання: затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, відмову у затвердженні технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки, надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування, встановлення орендної плати за користування земельною ділянкою тощо.