Сьогодні у Вараській громаді вшанували пам’ять загиблих захисників України. 
 
 
Загальнонаціональною хвилиною мовчання керівництво громади, духовенство, військовослужбовці, члени сімей загиблих Героїв Вараської громади та небайдужі жителі міста вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

У своєму виступі міський голова м.Вараш Олександр Мензул відмітив, що саме завдяки нашим Героям твориться новітня історія держави, завдяки їм існує Україна.

"Вічна слава усім, хто віддав своє життя за нашу державу. Ми будемо пам’ятати наших Героїв завжди. Хочу побажати нашим бійцям, котрі на передовій воюють з ворогом мужності, вдачі, міцного здоров’я. Слава Україні!" – сказав Олександр Мензул. 

Під час вшанування, організатори − Департамент культури, туризму, молоді та спорту − прикріплювали учасникам заходу стилізовану квітку соняшник до грудей – як символ історичної мужності українських воїнів, символ життя України.

Крім цього, на площі перед адміністративною будівлею Вараської міської ради облаштували вуличні інсталяції з портретами загиблих Героїв-захисників Вараської громади, соняшників та відпрацьованих боєприпасів.

Присутні спільно помолилися і вшанували світлу пам’ять полеглих захисників та поклали квіти до місць поховань Героїв.