У Вараші утретє поспіль відбувся щорічний забіг пам‘яті "Шаную воїнів, біжу за Героїв України". Захід приурочено до Дня пам’яті захисників, який в Україні відзначатимуть 29 серпня.

Попри дощову погоду сьогодні 250 учасників, серед яких члени сімей загиблих Героїв Вараської громади, представники спортивних об'єднань, працівники органів виконавчої влади громади, депутати ВМР, здолали за вибором дистанцію у 2 або 5 км. Діти (від 2 до 11 років) мали змогу пробігти 300 м. Кожен учасник одержав від організаторів – Департаменту культури, туризму, молоді та спорту ВК ВМР – пам'ятну медаль фінішера.

9537

Одним із тих, хто пробіг найдовшу із запропонованих дистанцій, – перший заступник міського голови Павло Павлишин.

"Хочу подякувати всім, хто долучився до цієї акції. Сьогодні ми вшановуємо хлопців і дівчат, наших Героїв, які вже ніколи не зможуть ті дистанції, котрі ми з вами обрали. Я впевнений, що вони нас бачать із небес... Сьогодні гарна погода – коли будете бігти, думайте про тих, хто нині нас захищає, наскільки їм складно ледь не щодня бути у подібних умовах. Бажаю нам мирного дня і нашої швидшої Перемоги. Слава Україні!" – сказав Павло Павлишин під час виступу напередодні старту.

Забіг "Шаную Воїнів, біжу за Героїв України" у 2018 році започаткував батько загиблого воїна — кіборга Олексія Дурмасенка. Ушосте тисячі українців взяли участь у забігу задля вшанування пам’яті загиблих воїнів, висловлення подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження незалежності та територіальної цілісності України.