Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. У п’ятницю, 25 серпня, до порядку денного було включено 14 питань та 17 додаткових.

Насамперед, на засіданні затверджено мережу закладів загальної середньої та позашкільної освіти Вараської громади на 2023/2024 навчальний рік. Зокрема, це 11 закладів дошкільної освіти. Також, у 5 закладах загальної середньої освіти функціонують дошкільні підрозділи, у яких сформовані групи для дітей дошкільного віку.

Нагадаємо, що під час попереднього засідання виконавчого комітету ухвалено рішення щодо оголошення простою у закладах дошкільної освіти Вараської громади у зв'язку з відсутністю організаційних та технічних умов необхідних для здійснення освітнього процесу. Простій оголосили у таких закладах: дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу №2, дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №3 та Старорафалівський заклад дошкільної освіти.

08 8892

Міський голова Олександр Мензул

Затим члени виконавчого комітету затвердили Положення про порядок оплати та надання пільг та по оплаті за навчання у комунальному закладі "Вараська мистецька школа" та погодили щомісячну плату за навчання та встановлення пільг. До слова, у "Вараській мистецькій школі" відкрито клас образотворчого (станкового та декоративного) мистецтва.

Також виконавчий комітет розглянув питання щодо демонтажу рекламних щитів та тимчасових споруд.

8858

Директори комунальних підприємств "Благоустрій", "Вараський ЦПМД", "Вараштепловодоканал" та "Міські електричні мережі" відзвітувалися щодо виконання фінансових планів за ІІ квартал 2023 року.

Окрім того, на засіданні затверджено Правила користування міським та приміським пасажирським автомобільним транспортом та погоджено рішення про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду міським та приміським пасажирським автомобільним транспортом загального користування на території Вараської МТГ. Наразі оголошено конкурс щодо визначення особи, уповноваженої здійснювати справляння плати за транспортні послуги в міському та приміському пасажирському автомобільному транспорті.

08 8860

Іще одне питання порядку денного стосувалося визначення кандидатури на представлення до присвоєння почесного звання України "Мати-героїня".

Члени виконавчого комітету підтримали і питання погодження передачі в оренду нерухомого майна комунальної власності без аукціону.

8863

Серед додаткових проєктів рішень були заслухані доповіді  й підтримані: про проведення сезонних ярмаркових заходів у Вараській громаді, створення технічної ради при виконавчому комітеті Вараської міської ради, утворення Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб у Вараській  громаді, декілька рішень про прийняття на облік/зняття з обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, а також погоджено проєкт рішення про тимчасове розташування комплексу дитячих пересувних атракціонів та святкової торгівлі з 29 серпня по 11 вересня.

Наприкінці засідання відбулося звітування поліцейських офіцерів громади сектору превенції Вараського ВРП. Старший лейтенант поліції Микола Чаплінський довів до відома членів виконавчого комітету інформацію щодо здійсненої роботи та виявлених правопорушень за І півріччя 2023 року.

8871

Старший лейтенант поліції Микола Чаплінський