Відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва при міському голові. Зустрічі Олександра Мензула із представниками бізнесу Вараської громади вже стали традиційними.

Під час заходу 21 серпня обговорюються нагальні та проблемні питання, підприємців запитують думки щодо розвитку громади.

7718.jpg

Засідання розпочали із актуального питання – застосування РРО/ПРРО. Начальник Вараської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Рівненській області Людмила Воронюк зачитала доповідь, у якій, зокрема, наголошувалося на необхідності застосування підприємцями із 2 та 3 групами оподаткування РРО або ПРРО.

7701

Із 1 жовтня 2023 р. застосування штрафних санкцій відновлено стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01.01.2022 по 30.09.2023 включно.

Під час обговорення виголошеної інформації депутат Вараської міської ради Віра Литвин поставила начальнику інспекції низку запитань, що стосувалися оподаткування підприємців, що здійснюють діяльність на ринках у м.Вараш. Також депутат поцікавилися у представників виконавчої влади статусом ринків "Північний" та "Південний".

Надалі за порядком денним засідання було розглянуто проблемне питання стосовно правових підстав використання земельної ділянки ФОП Антонюк Л.О. (м-р Перемоги біля буд.33, магазин "Візит").

7710

7717

Зокрема, начальник Відділу земельних ресурсів Олена Власова зауважила, що термін оренди земельної ділянки давно минув; також суборенди, яка наявна на цей момент іншою підприємицею, Вараська міська рада не погоджувала. Окрім цього приміщення, що нині розміщене на земельній ділянці, значно виступає за її межі.

Начальник Управління правового забезпечення Олександр Долюк у свою чергу повідомив, що нині є правові підстави для виконавчої влади громади щодо демонтажу приміщення. Водночас, він запропонував дочекатися рішення господарського суду задля уникнення різноманітних маніпуляцій і спекуляцій на цій темі.

Потім підприємці та представники влади громади обговорили формат відзначення Дня підприємця (03.09.2023) – від підприємців надійшли пропозиції щодо розміщення привітання на білбордах, а також відзначення грамотами. Також обговорено формат проведення Дня міста (9-10.09.2023).

На завершення засідання розглянуто звернення ТзОВ "АТБ-маркет" щодо правових підстав використання земельної ділянки за адресою м-р Будівельників 48, яка належить до комунальної власності та яку також використовує ФОП Чайка Н.Я. Під час обговорення цього питання представникам "АТБ-маркет" запропоновано розпочати процедуру оформлення договору сервітуту.