За ініціативи виконавчої влади відбулася зустріч керівництва Вараської громади із членами сімей загиблих Героїв та військовослужбовців, що зникли безвісти.

Зокрема, участь у заході взяли міський голова Олександр Мензул, перший заступник міського голови Павло Павлишин, заступники міського голови Роман Хондока, Ігор Воскобойник, Дмитро Стецюк, начальник Вараського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦКтаСП) Андрій Скляров, представники комунальних підприємств, Вараської багатопрофільної лікарні, структурних підрозділів ВК ВМР, працівники РТЦКтаСП, Вараського бюро правової допомоги, Вараської філії Рівненського обласного центру зайнятості.

Насамперед, 10 серпня, присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих Захисників і Захисниць України.

Директор Департаменту соціального захисту та гідності Наталія Талах представила заходи Комплексної програми соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 роки, ухваленої 13 червня 2023 року, та розповіла про інші види підтримки сімей військовослужбовців.

6784

3e8e188229a00acc671213a58fce3f21 1
Зокрема, у бюджеті Вараської громади закладено кошти для виплат 45 тис.грн родинам загиблих для встановлення пам'ятників на могилах Героїв. Передбачено виплати для придбання путівок для оздоровлення дітей – 9 тис.грн на кожну дитину раз на рік.

Також для членів сімей загиблих Захисниць та Захисників передбачено відшкодування витрат на проведення лікування зубів у розмірі 5 тис.грн, проведення зубопротезування у розмірі 15 тис.грн.

3e8e188229a00acc671213a58fce3f21 2

3e8e188229a00acc671213a58fce3f21 3
Одноразова виплата матерям і батькам загиблих до Дня матері, до Дня батька складає 3 тис. грн.

Для членів сімей військовослужбовців, що перебувають у полоні або вважаються зникили безвісти передбачено одноразову грошову допомогу розмірі 3 тис.грн.

3e8e188229a00acc671213a58fce3f21 4

3e8e188229a00acc671213a58fce3f21 6

Присутні на зустрічі ставили питання щодо компенсації проїзду у міжміському автобусному транспорті, щодо одержання від військових частин необхідних документів, вітань із днем народження дітей загиблих Героїв, колективного відпочинку дітей загиблих на Білому озері, щодо можливості одержати юридичну допомогу та ін.

Одне із питань дружини загиблого Героя стосувалося надання матеріальної допомоги родині на період оформлення необхідних документів для одержання виплат у зв'язку з утратою годувальника. Керівництвом Вараської громади запропоновано зареєструвати спеціальний благодійний рахунок, на який кожен охочий зможе перераховувати кошти, на який надходитимуть кошти від різноманітних благодійних заходів тощо.

Головний спеціліст Відділу архітектури та містобудування Дарія Левончук представила присутнім на зустрічі ескізний проєкт пам'ятного знаку у центрі Вараша для вшанування наших загиблих Воїнів.

6786monumentVarash1

monumentVarash2

Члени родин загиблих схвалили ескіз пам'ятника, висловили побажання у зображенні на плитах герба України, гасла "Слава Україні! Героям слава!". 

Директор КП "Благоустрій" Наталія Стрижеус у свою чергу розповіла про роботи з облаштування на міському кладовищі у с.Стара Рафалівка нової Алеї Героїв. Потреба у новому місці поховань виникла через нестачу місця на попередньому місці поховання Героїв. На новій алеї передбачено встановлення флагштоків, невеликого меморіалу. Також за рахунок бюджету Вараської громади на новій алеї будуть встановлюватися пам'ятники стандартного зразка. Водночас члени родин матимуть можливість обрати варіант поховання: на Алеї Героїв, на загальних умовах із одержанням компенсації для встановлення пам'ятника на могилі.

HeroesAlley

monumentgraveyard1

monumentgraveyard2

Присутні на зустрічі поставили запитання щодо облаштування місця попереднього поховання Героїв задля недопущення змивання грунту під час злив, забезпечення верхньої частини міського кладовища технічною водою тощо.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!