Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. У п'ятницю, 11 серпня, до порядку денного було включено 20 питань, 4 додаткових.

Насамперед, члени виконавчого комітету заслухали звіт щодо виконання бюджету Вараської громади за І півріччя 2023 року.

Опісля було погоджено проєкт рішення про врегулювання питань складання та видачі Актів обстеження на факт проживання особи, який складатиметься на основі письмових свідчень сусідів.

Затим на засіданні затвердили фінансові плани комунальних підприємств на 2024 рік: "БТІ" міста Вараш, "Перспектива" та "Вараська багатопрофільна лікарня".

Прийнято рішення про встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії та послугу з постачання гарячої води КП "ВТВК" ВМР та на послугу з постачання теплової енергії ВП "Рівненська АЕС".

Згідно із Законом України "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування" на період воєнного стану в Україні та 6 місяців після його завершення запроваджено мораторій на підвищення цін (тарифів) на ринку природного газу та у сфері теплопостачання.

Таким чином, споживачі продовжуватимуть і надалі сплачувати за послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води за тарифами, встановленим станом на 24 лютого 2022 року. Водночас рішення виконавчого комітету про зміна тарифу необхідне для комунального підприємства "Вараштепловодоканал" та ВП "Рівненська АЕС" задля одержання із державного бюджету компенсації різниці у тарифах.

"Зауважу, що різниця між розмірами тарифів за 2022-2023 роки для нашого підприємства на цей час складає 6 млн грн. Ми вже подали необхідні документи для одержання від держави компенсації", – зауважив під час засідання директор КП "ВТВК" Роман Саушкін.

Також члени виконавчого комітету погодили створення комісії з обстеження та розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об'єкти нерухомого майна у Вараській громаді в наслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Одне із додаткових питань стосувалося проєкту рішення щодо оголошення простою у закладах дошкільної освіти Вараської громади у зв'язку з відсутністю організаційних та технічних умов необхідних для здійснення освітнього процесу. Простій буде оголошено у таких закладах освіти Вараської громади: дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу №2, дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №3 та Старорафалівський заклад дошкільної освіти.

За словами начальника Управління освіти ВК ВМР Олени Корень подібна практика є поширеною на теренах України. Вихованці і працівники згаданих ДНЗ будуть відвідувати й працювати в інші закладах дошкільної освіти громади відповідно.  

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!