Відбулося перше пленарне засідання тридцять четвертої сесії Вараської міської ради восьмого скликання. Для роботи у змішаному форматі – онлайн та безпосередньо у сесійній залі – зареєструвалося 30 депутатів.

Розпочалось засідання із хвилини мовчання за загиблими військовослужбовцями, що у лавах Сил оборони України воюють за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

Депутати заслухали представника МПП "Ринок" щодо зменшення ставки земельного податку на наступний рік, затвердили порядок денний та виголосили депутатські запити і звернення.

Затим міський голова Олександр Мензул оголосив перерву у роботі для засідань постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров’я, а також постійної комісії з питань бюджету, фінансів, економічного розвитку та інвестиційної політики. Після майже тригодинної перерви депутати повернулися до розгляду порядку денного.

Насамперед розглянули звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку Вараської міської територіальної громади на 2022 рік, котрий у результаті голосування не було підтримано. Також не знайшов підтримки серед депутатів і проєкт рішення "Про внесення змін до Програми розвитку та реалізації питань містобудування на території Вараської міської територіальної громади на 2021-2023 роки №4200-ПР-01, затвердженої рішенням Вараської міської ради від 15.12.2020 №34".

Опісля депутати надали дозвіл Відділу архітектури та містобудування на розроблення містобудівної документації "Детальний план території земельної ділянки для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з кадастровим номером 5610700000:01:003:0125 площею 0,7226 га, яка розташована по вул.Тараса Боровця в м.Вараш Вараського району Рівненської області".

Також затвердили й Комплексну програму соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 роки – 23 голоси "за", 7 депутатів утрималося. Внесено зміни до Програми соціальної допомоги та підтримки мешканців Вараської МТГ на 2021-2023 роки.

На пленарному засіданні, 7 червня, обговорено й питання про зміну назви Вараського міського центру соціальних служб на Вараський центр соціальних служб та послуг, затверджено його Положення. Окрім цього було вирішено утворити робочу групу з числа депутатів, яка опрацьовуватиме питання щодо реорганізації Вараського міського центру соціальних служб та Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у м.Вараш в одну установу.

Депутати заслухали звіт щодо виконання бюджету Вараської міської територіальної громади за I квартал 2023 року, який не було підтримано під час голосування.

На сьогоднішньому засіданні затверджено Правила утримання та поводження з домашніми тваринами на території Вараської МТГ. Головною метою Правил є забезпечення належного санітарно-епідеміологічного стану території Вараської громади, підтримка і розвиток комфортного співіснування людини та тварин, захист тварин від жорстокого поводження, укріплення принципів гуманності громади та відповідального ставлення до тварин.

Після цього депутати внесли зміни до бюджету Вараської міської територіальної громади на 2023 рік – зокрема, передбачено виділення коштів на поповнення бібліотечного фонду у сільських бібліотеках громади, на придбання обладнання у відділення реабілітації Вараської багатопрофільної лікарні, централізовані заходи з лікування онкологічних хворих та осіб з інвалідністю, співфінансування ремонтів багатоквартирних житлових будинків, ремонт напірного колектора, сплату членських внесків до асоціацій і організацій, членами яких є Вараська громади, співфінансування придбання двох автобусів для закладу освіти, облаштування кладовища і надгробків для загиблих захисників громади, пільгове перевезення пасажирів міським автобусним маршрутом, облаштування дитячих майданчиків тощо.

Також на сесії підтримано проєкти рішення щодо безоплатної передачі майна з балансу Департаменту соціального захисту та гідності на баланс Департаменту культури, туризму, молоді та спорту, з балансу Департаменту соціального захисту та гідності на баланс виконавчого комітету Вараської міської ради, встановлення пільг зі сплати земельного податку підприємствам житлово-комунального господарства Вараської міської територіальної громади на 2024 рік тощо.

Інші питання порядку денного 34-ої сесії Вараської міської ради буде розглянуто після перерви.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!