У Вараші сьогодні розпочала роботу 34-та сесія Вараської міської ради.

На початку пленарного засідання депутати вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у війні, розв'язаної рф проти України, заслухали представника МПП "Ринок" про зменшення ставки земельного податку на наступний рік та виголосили запити і звернення.

1454 1024

Зокрема, Дмитро Ющук (фракція "Європейська солідарність") повідомив, що жителі громади звернулися до нього із проханням встановити колонку ручного типу для забезпечення потреб у технічній воді на кладовищі для догляду за похованнями рідних і близьких. Депутат просив підготувати до наступної сесії ВМР відповідні розрахунки, щоб у подальшому виділити кошти задля вирішененя питання.

Міський голова м.Вараш Олександр Мензул доручив Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва підготувати відповідний кошторис.

Депутат Марія Левченко (фракція "Сила людей") у свою чергу просила скликати засідання постійної комісії ВМР із питань бюджету, фінансів, економічного розвитку та інвестиційної політики до розгляду питання порядку денного сесії щодо змін до бюджету громади.

1543 1024

Марія Левченко

Володимир Хоружий (фракція "Слуга народу") закликав дотримуватися регламенту Вараської міської ради восьмого скликання щодо організації роботи депутатів. Також депутат звернувся щодо забезпечення виконання регламенту стосовно дистанційного голосування.

Наталія Камінська (фракція "За майбутнє") просила керівництво громади зконтактувати з Херсонською обласною військовою адміністрацією, місцевою владою Херсону для одержання контактів волонтерських штабів, які на місці лиха займаються евакуацією людей, тварин.

Депутат Дмитро Добровольський (фракція "Голос") звернув увагу колег про відсутність освітлення на залізничній станції "Вараш", а також запропонував повторно звернутися до АТ "Укрзалізниця" про облаштування станції.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва Дмитро Ющук повідомив, що земельна ділянка залізничної станції перебуває у власності АТ "Укрзалізниця"; найближчим часом КП "Благоустрій" заплановано замінити лампи освітлення.

"Щодо облаштування станції – неодноразово відбувалися контакти й зустрічі з представниками "Укрзалізниці", які пообіцяли приїхати до Вараша й запропонувати якийсь варіант, можливо на умовах співфінансування", – сказав Дмитро Ющук.

Відмитимо, що наприкінці 2021 року на станції "Вараш" залізничниками та КП "Благоустрій" розпочато роботи із продовження пасажирської платформи, однак через повномасштабну війну "Укрзалізниця" не змогла використати надані Вараською громадою кошти для придбання відповідних конструкцій і реалізувати заплановане.

1535 1024

Депутат Олег Сніжко (фракція "Пропозиція") просив терміново встановити дорожні знаки (можливо тимчасові) біля в'їзду до району приватної забудови з вулиці Рівненська та забетонувати заїзд.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!