Сьогодні з нагоди відзначення Всесвітнього Дня вишиванки у Вараській громаді відбулося ряд заходів.

Так, 18 травня Департамент культури, туризму, молоді та спорту й Вараська багатопрофільна лікарня започаткували нову традицію − акцію "Моя перша вишиванка". Батькам новонароджених дітей − подаровано вишиті комбінезони. Для одних батьків це перша дитина, для декого четверта чи п'ята.

6045

Привітати породіль із сіл Собіщиці, Сопачів, Заболоття та із міста Вараш завітав міський голова Олександр Мензул.

"Започаткували нову традицію у громаді – у нашому пологовому будинку подарували вишиванки батькам новонароджених дітей, як символ українців, як перший оберіг на довге щасливе життя", – сказав міський голова Олександр Мензул.

 

 У свою чергу на площі біля міської ради відбулась уже традиційна акція "Вишиванка − одяг вільних", де усі охочі у вишиванках долучилися до спільного фото.

6078 2

Окрім цього у Вараші оновили унікальні українські візерунки на бруківці, де мешканці громади могли зробити пам’ятні світлини на згадку про День вишиванки. "Вишиванка", котра зображена на бруківці Майдану Незалежності, перед будівлею міської ради прикрашає місто ось уже п’ять років.

5997 2

До слова, саме працівники виконавчого комітету у 2018 році ініціювали ідею створення та власноруч підготували для мешканців та гостей міста цікавий подарунок – вишиванку. Фарбою та необхідними матеріалами забезпечила первинна профспілкова організація виконавчого комітету Вараської міської ради.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!