Під час засідання 33-ої сесії ВМР ухвалено рішення про створення Молодіжної ради при Вараській міській раді (консультативно-дорадчого органу), затверджено положення і склад ініціативної групи щодо підготовки установчих зборів для формування її складу.

У червні 2021 року почала діяти Молодіжна рада при виконавчому комітеті ВМР. Головою ради було обрано Євгенія Буракова, заступником голови Олексія Бартосевича, секретарем – Вікторію Клімук.

19700

Установчі збори Молодіжної ради у 2021 році

Під час своєї дворічної каденції Молодіжна рада виступила співорганізатором різноманітних проєктів для молоді Вараської громади: у червні 2021 році приєдналася до участі у книжковому ярмарку "Polissya bookland"; організувала ряд заходів до Дня молоді та Дня Конституції України (кінопоказ українських сучасних стрічок під відкритим небом, спортивні змагання, фестиваль "Холі", Перегони на грунтах), акустичний вечір пам‘яті Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна), захід "Таємний Санта". 

Також члени Молодіжної ради брали участь у різноманітних засіданнях, робочих групах, обговореннях щодо актуальних для Вараської громади питань. Останні проєкти у 2022 році – "Патріотична книгозбірня" та "Патріотична книгозбірня 2.0" – зі збору української літератури для підлітків, що перебували за кордоном (15 коробок із книгами доправлено Лодзькому Товариству Допомоги Школі).

Оскільки цьогоріч каденція Молодіжної ради добігає завершення, виникла потреба у створенні нового складу. За поширеною в Україні практикою молодіжні ради створюють при міських радах – саме тому Департаментом культури, туризму, молоді та спорту розроблено, відповідно, і нове Положення.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!