Відбулося засідання Комісії з питань депутатської діяльності, законності та правопорядку Вараської міської ради.

На засіданні 28 квітня депутати розглянули низку питань порядку денного: щодо внесення змін до бюджету Вараської міської територіальної громади на 2023 рік, змін до Програми економічного і соціального розвитку Вараської міської територіальної громади на 2023 рік тощо.

5 1024

Також один із розглянутих проєктів рішень стосувався нового складу присяжних Кузнецовського міського суду.

Члени комісії розглянули і питання про внесення змін до Регламенту Вараської міської ради восьмого скликання. Зокрема, вони стосуються таких положень:

  • після оголошення головуючого про відкриття кожного планетарного засідання має відбуватись вшанування полеглих Героїв сучасної українсько-російської війни хвилиною мовчання;
  • порядок голосування змінено таким чином, що пропозиції, поправки та доповнення вважаються прийнятими або підтриманими, якщо за них проголосувало більшість від загального складу ради (18 осіб);
  • окрім того, до одного з пунктів Регламенту додано пункт, який визначає, що прийняті або підтримані пропозиції, зміни та поправки до проєкту рішення корегуються тільки автором даного проєку рішення.

На завершення засідання депутати розглянули й спрямували на розгляд сесії ВМР протокол "Про участь у конкурсному відборі за програмою "Енергоефективність громадських будівель в Україні" в рамках Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком". Зокрема, критеріям конкурсному відбору відповідають два об'єкти громади: інфекційне відділення Вараської багатопрофільної лікарні та Вараський ліцей №5.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!