Відбулося засідання Комісії з питань бюджету, фінансів, економічного розвитку та інвестиційної політики.

Розгляд питань порядку денного депутати вирішили розпочати із обговорення протоколу наради про участь у конкурсному відборі за програмою "Енергоефективність громадських будівель в Україні" у рамках Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Зокрема, начальник Управління економіки та розвитку громади Ірина Барабух ознайомила присутніх з умовами даної Програми та зазначила, що за результатами вивчення документації на цей час у громаді є два об’єкти, котрі відповідають вимогам порядку відбору проєктів.

1

Опісля депутати підтримали проєкт рішення про присвоєння звання "Почесний громадянин Вараської міської територіальної громади" (посмертно) громадянам України, які загинули (померли) захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в російсько-українській війні, брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії щодо України.

Депутатами ухвалено рішення про зміни до Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки. Йдеться про зміни, котрі стосуються відшкодування вартості електроенергії, витраченої на недопущення підтоплень територій Вараської МТГ та утримання кладовищ – облаштування "Алеї Героїв" загиблих воїнів Вараської громади.

33

Обміну думками сприяв проєкт рішення щодо затвердження Комплексної програми соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 роки. У результаті обговорення дане питання депутати взяли до відома та рекомендували до розгляду під час засідання профільної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров’я.

Також на "бюджетній" комісії розглянули проєкти рішення про внесення змін до Програми розвитку і реалізації питань нового будівництва, реконструкції, модернізації та капітального ремонту об’єктів житлового фонду та інфраструктури Вараської міської територіальної громади на 2023 рік та до Програми економічного і соціального розвитку Вараської міської територіальної громади на 2023 рік. Щодо останнього, то зміни стосуються інвестиційних проєктів, які планується реалізувати цьогоріч, та заходах зі сплати членських внесків.

22

На завершення засідання депутати обговорили проєкт рішення про зміи до бюджету Вараської МТГ на 2023 рік. Зокрема, щодо виділення коштів на облаштування "Алеї Героїв" для загиблих військовослужбовців Вараської громади, влаштування освітлення на території спортивного майданчика біля Вараського ліцею №2, співфінансування за надання соціальних послуг стаціонарного догляду мешканцям громади, які перебувають в інтернатних закладах Рівненської області та ін.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!