Відбулося засідання Комісії з питань комунального майна, житлової політики, інфраструктури та благоустрою Вараської міської ради.

Депутати розглянули 16 питань порядку денного, звернення та листи Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва ВК ВМР.

Насамперед, члени комісії обговорили можливіть участі Вараської громади у програмі "Енергоефективність громадських будівель в Україні". Програма є рамковою кредитною угодою між Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Україною. Її метою є фінансування термомодернізації громадських будівель, таких як заклади охорони здоров’я, школи, дитячі садки, спортивні та культурні центри, адміністративні будівлі тощо.

Начальник Управління економіки та розвитку громади Ірина Барабух розповіла присутнім про умови даної Програми та зазначила, що за результатами вивчення документації на цей час у громаді є два об’єкти, котрі відповідають вимогам порядку відбору проєктів.

4619 3

Затим члени комісії підтримали проєкт рішення щодо внесення змін до бюджету Вараської міської територіальної громади на 2023 рік, що передбачає виділення коштів для модернізації системи оповіщення на території громади, розроблення комплексних планів просторового розвитку територій, облаштування "Алеї Героїв" для загиблих військовослужбовців Вараської громади, влаштування освітлення на території спортивного майданчика біля Вараського ліцею №2, а також щодо співфінансування за надання соціальних послуг стаціонарного догляду мешканцям громади, які перебувають в інтернатних закладах Рівненської області.

4629

Під час засідання комісії 25 квітня обговорено список присяжних Кузнецовського міського суду Рівненської області у кількості 15 осіб та розглянуто зміни до Програми економічного і соціального розвитку Вараської міської територіальної громади на 2023 рік. Щодо останньої, то мова про зміни у частині інвестиційних проєктів, які планується реалізувати цьогоріч, та заходах зі сплати членських внесків.

Депутатами підтримано і низку проєктів рішень щодо безоплатної передачі комунального майна з балансового обліку, внесення змін до рішення про продовження договору оренди нерухомого майна без проведення аукціону та до Програми розвитку і реалізації питань нового будівництва, реконструкції, модернізації та капітального ремонту об’єктів житлового фонду та інфраструктури Вараської міської територіальної громади на 2023 рік.

4641

Члени комісії також підтримали проєкт рішення про приєднання до європейської ініціативи "Угода мерів – Схід", котра зобов’язує скоротити на території Вараської громади викиди CO₂ (за можливості й інших парникових газів) щонайменше на 35% до 2030 року за рахунок заходів із підвищення енергоефективності, використання відновлюваних джерел енергії і пом’якшення та адаптації до наслідків зміни клімату.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!