Документом, що підтверджує статус багатодітної сім’ї, є посвідчення, яке видається одному з батьків незалежно від місця проживання протягом десяти робочих днів з дати подання заяви. Строк дії посвідчення визначається окремо для кожної багатодітної сім’ї.

Зокрема, дітям з багатодітної сім’ї посвідчення видається з 6 років. У разі досягнення дитиною 14-річного віку в посвідчення вклеюється нова фотокартка.

У разі відсутності можливості виготовлення посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї видається довідка батьків багатодітної сім’ї, довідка дитини з багатодітної сім’ї, що підтверджує їх статус, для реалізації прав на отримання соціальної допомоги та пільг, передбачених Законами України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми""Про охорону дитинства". Зразки таких довідок затверджуються наказом Мінсоцполітики.

Подати документи на виготовлення посвідчення батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї у Вараській МТГ можна у ЦНАПі Департаменту соціального захисту та гідності ВК ВМР, який тимчасово знаходиться за адресою: м-р Будівельників 23, м.Вараш (приміщення Вараської філії Рівненського обласного центру зайнятості) та через віддалені робочі місця у селах: Заболоття, Більська Воля, Мульчиці, Озерці, Собіщиці, Сопачів, Стара Рафалівка.

Багатодітна сім’я – сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, – до закінчення закладів освіти, але не довше, ніж досягнення ними 23 років.

Важливо: в Департаменті соціального захисту та гідності ВК ВМР відсутні бланки посвідчень, тому видаються довідки, що затверджені наказом Мінсоцполітики.

За детальною інформацією можна звернутися до Департаменту соціального захисту та гідності ВК ВМР за номером тел. (03636) 3-13-51, 38 (067) 364 37 46.