Відповідно до Комплексної програми соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 роки, за рахунок коштів бюджету Вараської громади здійснюється виплата одноразової грошової допомоги членам сім’ї Захисників та Захисниць України, які зникли безвісти чи перебувають в полоні які зникли безвісти (далі – Одноразова допомога) у розмірі 3 000 грн.

Одноразова допомога виплачується особам, які зареєстровані на території Вараської громади не менше шести місяців до дня звернення, а також особам з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Вараської громади не менше шести місяців до дня звернення.

Одноразова допомога надається на підставі наказу директора Департаменту соціального захисту та гідності ВК ВМР, шляхом перерахування коштів на банківський рахунок особи, яка звернулась за отриманням грошової допомоги.

Фінансування витрат на виплату Одноразової допомоги здійснюється за рахунок коштів бюджету Вараської громади в межах виділених асигнувань на відповідний рік.

Для отримання Одноразової допомоги член сім’ї Захисника чи Захисниці України, який зник безвісти чи перебуває у полоні звертається із заявою до Департаменту соціального захисту та гідності ВК ВМР.

До заяви додаються:

  • копія паспорта у формі книжечки або копія паспорта у формі пластикової картки типу ID-1 (лицьового та зворотного боку);
  • витяг з реєстру територіальної громади, що підтверджує реєстрацію місця проживання заявника або довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
  • копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або, якщо особа через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган, копія сторінки паспорта, де є відмітка про наявність у неї права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта заявника;
  • копія офіційного сповіщення про безвісти зниклого чи перебуваючого в полоні);
  • копія свідоцтва про народження безвісти зниклого чи перебуваючого в полоні – для виплати Одноразової допомоги для одного з батьків;
  • копія свідоцтва про одруження – для виплати Одноразової допомоги дружині, чоловікові;
  • копія свідоцтва про народження дитини – для виплати Одноразової допомоги дітям;
  • номер особового рахунку в банківській установі для перерахування коштів (у форматі IBAN).

Виплата Одноразової допомоги здійснюється лише одному члену сім’ї Захисників та Захисниць України, які зникли безвісти чи перебувають в полоні: дружині (чоловіку), або повнолітнім дітям, або одному з батьків.

Одноразова допомога має бути повернена до міського бюджету у разі з’ясування факту добровільної здачі в полон, самовільного залишення військової частини (установи, організації), місця служби або дезертирства Захисника/Захисниці України.

Відповідальність за подання недостовірних відомостей несе особисто заявник.

Для подачі документів звертатись до: Центру надання адміністративних послуг, який тимчасовою знаходиться за адресою: м-р Будівельників 23, м.Вараш (приміщення Вараської міської філії Рівненського обласного центру зайнятості).

За детальною інформацією звертатись до: Департаменту соціального захисту та гідності ВК ВМР за адресою: майдан Незалежності 1, м.Вараш, кб.105 або за телефоном: (03636) 317 16