Міністерство у справах ветеранів України розробило та затвердило наказом від 05.06.2024 №168 "Методичні рекомендації щодо створення та функціонування ветеранських просторів". Ветеранський простір – один із ефективних інструментів повернення й адаптації ветеранів та їхніх родин до цивільного життя.

“Ветеранській простір – це майданчик для спілкування за принципом “рівний — рівному” та платформа взаємодії різних надавачів послуг де застосовується індивідуальний підхід. Тобто, кожен окремий випадок супроводжується індивідуально. Це той позитивний досвід, який ми маємо масштабувати і стандартизувати, щоб допомогти ветерану швидко та максимально комфортно повернутися до цивільного життя” розповів очільник Мінветеранів.

Міністерство в межах вже наявних ветеранських просторів через бюджетні програми Мінветеранів готові профінансувати:

  • психологічну реабілітацію та відновлення;
  • навчання та перекваліфікацію;
  • розвиток власної справи;
  • фахівця із супроводу.

У той же час за кошти державного та місцевих бюджетів, соціально відповідального бізнесу може бути забезпечене надання:

  • юридичної, соціальної підтримки;
  • інформаційно-консультаційна допомога;
  • фізкультурно-спортивна реабілітація та дозвілля. 

З метою надання інформаційної, консультаційно-методичної та іншої допомоги суб’єктам господарювання, які мають ініціативу створити ветеранській простір, Мінвет створив Форму збору інформації.

У разі існування такого простору в громаді Міністерство у справах ветеранів України, відповідно до Методичних рекомендацій щодо створення та функціонування ветеранських просторів, з метою формування Переліку ветеранських просторів пропонує заповнити форму для подальшого розповсюдження інформації про діяльність такого закладу, визначення його потреб, підвищення якості й ефективності роботи ветеранського простору.

Форма подання інформації для внесення закладу до Переліку ветеранських просторів Мінветеранів