Освітній серіал створено Громадською організацією "Зелена Смуга" за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства у справах ветеранів України, компанією INDIGO Tech Recruiters, Work.ua, за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Розгубитися, де працювати після служби на фронті — нормально. Якщо ви ветеран і не знаєте, як почати новий кар'єрний шлях — перегляньте освітній серіал. Подумайте, яку нову професію ви хотіли б освоїти, підготуйте резюме, знайдіть вакансію, підготуйтесь до співбесіди. Експерти в серіалі будуть розповідати про кожен етап, даючи вам підказки та поради.

Професійна та соціальна адаптація осіб здійснюється шляхом:

  • надання соціальних послуг у сфері зайнятості;
  • підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за робітничою професією;
  • отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше ступеня (рівня) освіти, підвищення кваліфікації, проходження спеціалізації, у тому числі із скороченим строком навчання;
  • отримання другого (магістерського) рівня вищої освіти на основі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти з урахуванням їх навичок, умінь та побажань.

Професійна адаптація організовується і здійснюється за рахунок коштів державного бюджету суб’єктами освітньої діяльності, що мають право в установленому законодавством порядку на здійснення адаптації.

271921985 299978502097137 3182837792807667700 n

Хто може скористатись:

  • особи, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності;
  • військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані, добровольці Сил територіальної оборони) Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, військовослужбовців військових прокуратур, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців Управління державної охорони, Держспецзв’язку, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби, співробітників Служби судової охорони, інших утворених відповідно до законів військових формувань, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, та членів їх сімей.

Для отримання послуг з професійної адаптації у поточному році зазначені вище особи або їх законні представники можуть письмово звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) з заявою, до якої додаються наступні документи.

До заяви додаються:

  • копія (сканкопія/фотокопія) індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни);
  • копія (сканкопія/фотокопія) посвідчення (засвідчена підписом особи), що підтверджує наявність одного із статусів або копія документа, що підтверджує належність до військовослужбовців (резервісти, військовозобов’язані, добровольці Сил територіальної оборони) Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, військовослужбовців військових прокуратур, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців Управління державної охорони, Держспецзв’язку, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби, співробітників Служби судової охорони, інших утворених відповідно до законів військових формувань, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, та членів їх сімей;
  • копія (сканкопія/фотокопія) свідоцтва про шлюб, для дітей - свідоцтва про народження (для членів сімей осіб, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та членів їх сімей.

Фільм можна переглянути за посиланням.

З метою подання заяв та за детальною інформацією, звертатись до: Департаменту соціального захисту та гідності виконавчого комітету Вараської міської ради кб.105

або за номером телефону: (03636) 317 16.