На території Вараської міської територіальної громади проживає більше 2000 осіб, які мають статус внутрішньо переміщених. Для сприяння їх інтеграції та адаптації прийнято рішення про утворення Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб.

16 листопада відбулося перше засідання Координаційної ради під головуванням директора Департаменту соціального захисту та гідності Наталії Талах. 

Присутні обговорили основні засади діяльності Координаційної ради, а також, питання, пов’язані із поширенням корисної інформації для внутрішньо переміщених осіб на сайті Вараської міської ради та інших медіа-ресурсах громади.

Департаментом соціального захисту та гідності було презентовано "Дорожню карту для ВПО", у якій розміщено інформацію про порядок отримання довідки ВПО та допомоги на проживання, отримання соціальних та освітніх послуг і медичної допомоги. Представники різних установ та організацій міста запропонували додати інформацію до новоствореної "Дорожньої карти". Зокрема, щодо порядку отримання статусу "дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів", військового обліку, гуманітарної допомоги.

Також на засіданні обговорили необхідність створення анкети-опитувальника на сайті Вараської міської ради, для визначення потреб ВПО.