Понад 10,000 фермерів цього року вже отримали від Програми USAID АГРО насіння та добрива в межах п’яти програм підтримки. Всі вони були доступні для тих аграріїв, які зареєструвалися в Державному аграрному реєстрі (ДАР).

Ця автоматизована електронна система створена Мінагрополітики для ефективного та прозорого залучення та розподілу усіх видів підтримки для агровиробників. В електронному кабінеті фермер може побачити актуальну інформацію про доступні програми підтримки від держави чи міжнародних організацій та подати заявку на участь (онлайн). Система в режимі реального часу інформує агровиробника про нові можливості.

Приєднатися до ДАР та отримувати як актуальну інформацію, так і реальну матеріально-технічну підтримку досить просто. Одразу після заповнення реєстраційної форми та надання згоди на обробку персональних даних в Аграрному реєстрі створюється персональний електронний кабінет агровиробника, до якого автоматично підвантажуються дані з інших державних реєстрів про його господарську діяльність, земельний банк, поголів’я тварин тощо.

Ознайомитися більш детально з умовами реєстрації та правилами користування ДАР у покроковій інструкції або на сайті.

ДАР аграрферм