11 серпня 2023 року урядом внесено зміни в постанову, якою запроваджено механізм "гроші ходять за дитиною", конкретно, механізм оплати послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Відтепер родини з дітьми, які опинилися в найбільш складних умовах (проживають на територіях, що були в тимчасовій окупації; перебувають у зоні активних бойових дій чи на кордоні з російською федерацією); є малозабезпеченими та мають дітей з інвалідністю (дитина здатна до самообслуговування) та багатодітні сім’ї, зможуть отримувати кошти на оздоровлення та відпочинок. Оздоровлюватися за програмою зможуть діти 7-18 років.

Оздоровлення 22

Батькам (особам, які їх замінюють) таких дітей на мобільний застосунок Дія надійде електронне повідомленням про право на отримання коштів для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку. Звернувшись до установи банку, необхідно оформити картку зі спеціальним режимом використання, на яку, протягом місяця, будуть зараховані кошти в розмірі п’яти прожиткових мінімумів (14,165 грн) на дитину. Їх можна буде використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії в карпатському регіоні (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Тернопільська області).

Детальний перелік таких закладів.

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті ДП ІОЦ Мінсоцполітики.

У разі, якщо у вас не має мобільного застосунку Дія, отримати інформацію можна звернувшись до департаменту соціального захисту та гідності виконавчого комітету Вараської міської ради – місто Вараш майдан Незалежності 1, каб.104.