Інформаційно-просвітницька зустріч у Вараському районному відділі філії ДУ "Центр пробації" у Рівненській області з ветеранами, які засуджені і відбувають покарання, не пов’язані з позбавленням волі та членами їхніх сімей.

Представники КЗ "Ветеранський простір" та ГО "Психологічна служба Євромайдану" відвідали Вараський районний відділ філії Державної установи "Центр пробації" у Рівненській області з метою підтримки засуджених ветеранів та реалізації соціально-виховних заходів, спрямованих на усунення криміногенних чинників в їхньому житті, що сприяють скоєнню ними нових правопорушень. На зустрічі були присутні працівники безоплатної правничої допомоги, з якими підписані Меморандуми про співпрацю, та представники РТЦК та СП.

Ольга Яковлєва, директорка КЗ "Ветеранський простір" РОР розповіла про особливості комунікацій з тими, хто повернувся із зони бойових дій, а також відповіла на запитання присутніх.

0847f13c 29c0 4bed 9d6c 7a21803684beкккккккккккккккк

На заході були присутні клієнти пробації та члени сімей суб'єктів пробації, які на даний час проходять службу в "гарячих точках ". Їм надавали інформаційну, методичну та консультативну допомогу. Засуджених ветеранів інформували про можливості розвитку та ресоціалізації.

Як зауважила Ольга Яковлєва, пробація є прогресивним підходом до реалізації покарань, які забезпечує не тільки виправлення осіб, що вчинили злочин, але й сприяє їхньому поверненню до суспільства і створенню можливостей до змін.

У межах проєкту з суб’єктами пробації спілкувалися про соціальну та психологічну адаптацію військовослужбовців та ветеранів до цивільного життя, обговорили спільну роботу щодо адаптації ветеранів та діючих військовослужбовців, визначили можливі шляхи запобігання конфліктних ситуацій. Особливу увагу звернули на особливостях спілкування із сім’ями загиблих, тих, хто в полоні або зниклих безвісти.

Було запропоновано створити комунікаційний майданчик з представників структур та організацій, що працюють з ветеранами, захисниками та членами їхніх родин.

Довідково: діяльність впроваджується ГО "ПСИХОЛОГІЧНА СЛУЖБА ЄВРОМАЙДАНУ" у співпраці з КЗ "Ветеранський простір" РОР у межах проєкту “Ветеран і закон: нові виклики” за підтримки European Union in Ukraine та Міжнародний фонд "Відродження" в рамках спільної ініціативи "Європейське Відродження України".