Вараська громада бере участь у пілотному проєкті щодо створення Єдиного державного реєстру адрес. Зокрема, реалізацією проєкту займається Відділ архітектури та містобудування ВК ВМР на базі міста Вараш.

"У 2021 році ми зробили топографо-геодезичного знімання території нашої громади. Саме тому Рівненська обласна державна адміністрація рекомендувала Вараську громаду для участі у цьому пілотному проєкті. Наявність цих даних створює можливості для якісного виконання поставлених перед відділом завдань щодо створення реєстру адрес. Для працівників нашого відділу уже розпочалося відповідне навчання", – зауважує в.о.начальника відділу архітектури та містобудування Наталія Колесінська.

Єдиний державний реєстр адрес – електронна система, яка об’єднуватиме набір даних про найменування топографічних об’єктів – адреси будівель, назви адміністративно-територіальних одиниць, вулиць, доріг та ін. Розробка системи необхідна для покращення навігації екстрених служб, врегулювання надання поштових адрес, уніфікації топографічних даних.

У рамках проєкту передбачено створення Єдиного державного реєстру адрес (ЄДРА), Єдиного державного реєстру будівель і споруд (ЄДРБС). Зокрема, наповнення реєстру адрес і реєстру будівель і споруд покладено на органи місцевого самоврядування.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!