10 жовтня у Вараській громаді відбулася нарада щодо створення Координаційної ради з питань охорони психічного здоров'я та затвердження її окладу.

Насамперед, до зустрічі долучилися в.о. міського голови Павло Павлишин, регіональний координатор проєкту "Психічне здоров’я для України"/Mental Health for Ukraine (MH4U) в Рівненській області Володимир Максимов, помічник координатора MH4U Анастасія Гребеневич, в.о. директора Департаменту соціального захисту та гідності Людмила Ковбасюк, начальник Відділу охорони здоров'я Департаменту соціального захисту та гідності Вікторія Михайловська, директор Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко Наталія Федінчик, фахівці Вараського центру соціальних служб та послуг (ВЦССП), працівники освіти та Вараського інклюзивно-ресурсного центру.

дю 5823

Ініціатива має на меті створення та координація повноцінного комплексу послуг психічного здоров'я у Вараській громаді.

Регіональний координатор проєкту "Психічне здоров’я для України"/Mental Health for Ukraine (MH4U) в Рівненській області Володимир Максимов представив презентацію забезпечення розвитку охорони психічного здоров'я. Ознайомив присутніх із досвідом іншої громади.

Також під час зустрічі обговорили порядок дій впровадження Концепції розвитку охорони психічного здоров'я. Зокрема, коригування складу Координаційної ради, створення робочої групи та Положення. Наголосили на важливості співпраці установ громади задля досягнення ефективних результатів у соціальній сфері. 

дю 5865

регіональний координатор проєкту "Психічне здоров’я для України"/Mental Health for Ukraine (MH4U) в Рівненській області Володимир Максимов представляє презентацію

В.о. міського голови Павло Павлишин акцентував увагу на залученні усіх структур, підрозділів та установ для активної взаємодії та популяризації теми психічного здоров'я.

Зауважимо, що Вараська громада одна із перших учасників створення Координаційної ради з питань охорони психічного здоров'я.

Всеукраїнська програма ментального здоров'я "Ти як?" — ініціатива, спрямована на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки та розвиток культури піклування про ментальне здоров'я. Програма була започаткована першою леді України Оленою Зеленською у травні 2022 року.
 
дю 5856