Програма для розвитку переробних підприємств "Переробка" є складовою Урядового проєкту єРобота. За умовами програми, держава надає гранти у розмірі до 50% вартості проєкту, розмір гранту, який надається одному отримувачу не перевищує 8 млн. грн.

Підприємці, які отримали кошти, зобов’язані протягом 3 років сплатити податки та ЄСВ у розмірі гранту та створити певну кількість робочих місць, в залежності від отриманої суми гранту.

Гранти на переробку видаватимуться не лише через Ощадбанк, але й через інші банки, в яких держава володіє більше 50% акцій. Це зробить отримання грантів більш зручним для бізнесу.

Детальніше за посиланням.

Нагадаємо, урядовий проект єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Наразі прийом заявок на всі напрямки програми єРобота триває. Подача заявки здійснюється через портал Дія.