Для сільськогосподарських виробників, які займаються органічним виробництвом, стартує програма екстреної допомоги органічному агросектору в Україні.

Мета – компенсація витрат агровиробникам на сертифікацію у 2024 році. Програма ініційована Німецьким Фондом майбутнього для сільського господарства.

Участь у програмі можуть взяти малі оператори з оброблюваною площею до 100га сільськогосподарських угідь, або 10га ягідників, або 1га тепличної площі. Виробники, які ще не сертифіковані як органічні, але вже уклали з органом сертифікації договір на проведення сертифікації, також можуть подавати заявку.

Сума підтримки для кожного відповідного сільськогосподарського виробника встановлюється на рівні фактичних витрат на органічну сертифікацію, але не більше 1200 євро.

Ознайомитись з детальною інформацією про програму та подати заявку на компенсацію вартості органічної сертифікації у 2024 році можна за посиланням.

Заявки приймаються до 21 липня 2024 року. 

Довідково: Німецький Фонд майбутнього для сільського господарства – це німецький неприбутковий фонд, який підтримує проєкти, спрямовані на зміцнення та захист органічного сільського господарства. З березня 2022 року спільно з проектом "Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства" (COA) допомагають українським органічним сільськогосподарським виробникам, які опинилися у скрутному становищі через військову агресію росії проти України.