Програма USAID АГРО надасть мінеральні добрива на осінню посівну для 9 500 українських агровиробників. Уряд США у межах ініціативи AGRI-Україна знову безоплатно надасть мінеральні добрива. Цього разу – на осінню посівну-2024 для 9 500 українських агровиробників з південних, центральних, західних та північно-західних областей. Через Програму USAID АГРО українським агровиробникам передадуть загалом 9,5 тисяч тонн добрив. Кожен погоджений учасник зможе отримати 1 тонну нітроамофоски.

 

Завдяки співпраці з Міністерство аграрної політики та продовольства України, реєстрація на отримання допомоги відбудеться через Державний аграрний реєстр (ДАР) у розділі "Доступні програми"  – "USAID АГРО_1 тонна Нітроамофоски (NPK), 2024 р.".

Подання заявок триватиме з 24 червня по 4 липня або до вичерпання обсягів допомоги.

Отримати допомогу можуть агровиробники, які: 

  • мають в обробітку від 5 до 500 га в Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій областях;
  • вирощують зернові або олійні культури; 
  • зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи-підприємці, зокрема, сімейні фермерські господарства.

Перевага надаватиметься господарствам, якими керують жінки (відповідно до даних з ДАР), а також тим агровиробникам, які раніше не отримували добрива в межах підтримки від Програми USAD АГРО. 

До уваги заявників, що вже отримували добрива від USAID АГРО та не надали акти про їх використання! Щоб не втратити право на допомогу, подайте акти про використання раніше отриманих мінеральних добрив через Телеграм бот Agro Bot ZernoUA якнайшвидше. У випадку виникнення труднощів щодо подачі актів через телеграм-бот, будь ласка, звертайтеся до адміністратора відповідального за видачу добрив – СОК Зерновий: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Якщо ви створили заявку, але не підписали її, така заявка не буде розглянута.