На сьогоднішній день через органи соціального захисту населення реалізуються державні програми безоплатного забезпечення дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами:

  • отримання реабілітаційних послуг за державною бюджетною програмою "Реабілітація дітей з інвалідністю";
  • комплексна реабілітація дітей з інвалідністю у Вараському міському центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко.

Надання реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю в рамках державної бюджетної програми "Реабілітація дітей з інвалідністю", визначає Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 р. №309.

До переліку реабілітаційних установ, що мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики включено 121 реабілітаційний заклад. Реабілітаційну установу, у якій дитина проходитиме реабілітацію, обирає один із батьків чи законний представник дитини з інвалідністю.

З переліком реабілітаційних установ можна ознайомитися на офіційному веб-сайті:

  1. Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Послуги з реабілітації надаються безкоштовно в межах граничної вартості реабілітаційних заходів для однієї дитини, та визначаються за ступенем обмеження життєдіяльності і не можуть перевищувати:

  • для дітей з І та ІІ ступенем обмеження – 16 тис. гривень;
  • для дітей з ІІІ ступенем обмеження – 25 тис. гривень.

За додатковою інформацією можна звернутися в Департамент соціального захисту та гідності виконавчого комітету Вараської міської ради за адресою: м-н Незалежності,1, каб. №105.

Телефон для довідок: (03636)3-17-16, 3 8 (097)19 611 58.